Horoskop za 2018. godinu

novogodišnji horoskop – januar 2018

Na samom početku 2018 godine zvezde nam se prilično smeše i ako bacimo pogled na planete prvo moramo primetiti Marsa koji je vrlo jak u Škorpionu  i već uveliko u konjukciji sa Jupiterom,  a ova konstelacija svakako nam donosi veliku potrebu da se jako fokusiramo  na sve ono što je pozitivno, srećno i optimistično. Zatim, ova konjukcija povezana je i jednim  lepim sekstilom sa stelijumom planeta Sunce, Venera, Saturn  i Pluton koji se sreću u znaku Jarca pa ovde vidimo spoj starog i novog…

Ovo je  nova prilika za ponovni susret sa nekim starim prijateljem ili partnerom koji nam je nekada ranije svojom mudrošću dao veliko znanje, finansijski  nas pomogao ili nas je duhovno uzdigao na jednu višu lestvicu..Takođe, ne možemo a da ne spomenemo  da je Jupiter već prešao i znatan deo znaka Škorpiona gde nam velikodušno otvara vrata za duhovni rast dajući nam šansu da kroz neke nove događaje i iskustva  srušimo prošlost i pripremimo tlo za budućnost, paleći neko novo svetlo..

Saturn, planeta odgovornosti, ozbiljnosti i discipline, a prirodni vladar kuće koja se odnosi na našu karijeru, ušao je u svoje sedište u znak Jarca i tu će boraviti u 2018. 2019. i 2020. godini i već nas polako priprema za ozbiljnije korake u cilju unapređenja naše karijere..

Ovakva pozicija planeta za sam početak godine obećava lep društveni život osvežen talasom jedne nove energije, a trigon Merkura i Urana  dodaje i malo novih ideja sa lepim prilikama za zaradu, pa i po neko  neočekivano  kraće putovanje..

Važno je napomenuti da ćemo od 7. do 15. januara na nebu imati i jedan nezgodan kvadrat Venere sa Uranom koji će dati malo problema u partnerskim odnosima,  a prvenstveno u emotivnim vezama, pa se ovde savetuje da budemo malo tolerantniji i da se suzdržimo impuslivnih reakcija kako bi eventualno izbegli kraj ako za takav korak još uvek nismo spremni..

2 Deo
Periode retrogradnog Merkura za ovu godinu imaćemo 3 puta, od 22. marta do 15. aprila, od 26. jula do 19. avgusta i od 16. novembra do 6. decembra, kada moramo biti malo oprezniji u saobraćaju i voditi malo više računa o papirima, novčanicima, dokumentima, ključevima, telefonima..

U martu i aprilu očekuje nas ponovo jedan nestabilan period kad su partnerski odnosi u pitanju, u oktobru i novembru imaćemo i retrogradnu Veneru koja će ujedno napraviti i opoziciju sa Uranom, što će dati pravi haos među partnerima i u ovom periodu neki partnerski odnosi mogli bi lako i da se završe..

Od sredine maja do novembra ulazimo u prvi period i nagoveštaje velikih promena što za početak može biti malo haotično. Uran, planeta haosa, šoka, revolucije i slobode ulazi na prve stepene znaka Bika koji se odnosi pre svega na finansije pa će sigurno uneti malo bunta i nervoze u naše domove. Obzirom da Uran u Biku nosi energiju finansijske nezavisnosti, ovaj period može biti prilično stresan za one članove porodica koji su se do sada finansijski oslanjali na druge. Sa druge strane, ovde imamo pravo olakšanje za mnoge koji su veći deo finansija nosili na svojim leđima godinama unazad, a ono što neće izostati su svakako neka nova zaposlenja pa i preseljenja. Uran će od avgusta krenuti u svoj retrogradni hod da bi se još jednom vratio u znak Ovna gde će ostati do marta 2019, kada će ponovo snažno zakoračiti u znak Bika i tu će boraviti bez prekida do jula 2025.

Uran u Biku opasan je za iznenadne udare groma u šumama i poljanama pa i za zemljotrese koje ćemo imati za vreme trajanja ovog tranzita. Uran u Biku tokom narednih godina donosi nam i emotivnu slobodu, što znači da ćemo mnogo više moći da uživamo u onim stvarima koje nas interesuju i koje mi volimo, a da nam partneri, prijatelji i porodice ne zameraju. Predstoji nam i modernizacija seoskih područja, unapređenje šuma, energiju bi mogli sve više dobijati iz nekih novih prirodnih izvora, a mogući su i neki novi izumi koji bi se mogli koristiti za ove svrhe. Mogli bi imati i otkrića nekih novih biljnih vrsta i novu hranu na tržištu, pa i novitete u alternativnoj medicini… Bik simbolizuje banke i novac, a Uran simbolizuje nove pronalaske, promene ali i prekid pa su vrlo moguće i neke nove stvari kad su u pitanju same novčanice. Sve u svemu, sa Uranom biće zanimljivo..

Od marta do jula imaćemo retrogradnog Jupitera, ovo je vreme za vraćanje dugova, pa i vreme za neki kredit koji nam je ponovo potreban..

Dobro je da se podsetimo da je Saturn u svom znaku gde nas vrlo jako usmerava na karijeru, a nameće nam i razne obaveze i odgovornosti kako bi nas uozbiljio..

Od aprila do septembra Saturn će ići retrogradno pa će nas malo usporiti opominjući nas da nam je potrebno još malo neke dodatne nadogradnje, što ćemo zbog dobrog aspekta Saturna i Urana sa lakoćom moći i da dobijemo. Takođe, trigon Urana u Biku i Saturna u Jarcu bez problema će uzdrmati tvrdoglavost kod ljudi i bićemo mnogo spremniji da poštujemo starije, da poslušamo savete naših prijatelja, starijih i mudrijih od nas, u cilju poboljšanja našeg statusa, položaja i karijere. U periodu od juna do septembra imaćemo retrogradnog Marsa koji će nam doneti pad energije, iscrpljenost i otaljavanje poslova gde ćemo se uveliko suočiti sa nekim položajem ili pozicijom sa kojom smo već neko vreme nezadovoljni..

Od septembra Mars i Saturn kreću direktno i sve ide nekako malo lakše, a mi smo već ovde i malo stabilniji, ozbiljniji i spremniji za veće odgovornosti. Moramo napomenuti, Saturn je planeta koja traži strpljenje, istrajnost i izdržljivost i sa njim je uvek najlakše ako ga prihvatimo. Ova planeta će u svom sedištu biti oko 2,5 godine, gde će mnogima doneti stabilne i jake karijere…

Ne smemo da zaboravimo da smo u godini Jupitera u Škorpionu i koliko je bitan rad na sebi, kako bi upravo na ovaj način od Jupitera uzeli najbolju energiju. U novembru 2018. i Jupiter ulazi u svoje sedište u znak Strelca, gde će generalno među ljude doneti više sreće, radosti i optimizma, za većinu i mnogo bolje finasije za sam kraj 2018. i 2019. godinu, a za one koji se u našoj zemlji ne pronalaze i mnogo veće šanse da svoju sreću probaju da nađu u nekim drugim zemljama..