Jupiter u Vagi od 09. 09. 2016. do 09. 10. 2017. godine

Šta nam donosi Jupiter svojim tranzitom kroz znak Vage i u aspektima sa ostalim sporim planetama koje su nosioci važnih događaja a kojih postajemo svesni tek kroz određeno vreme...
Jupiter je planeta koja se u astrologiji smatra za planetu koja nam donosi ,,veliku sreću,, a njegov tranzit kroz jedan znak traje oko godinu dana.
Jupiter simboluzuje sreću, napredak, širenje, uvećanje, obrazovanje, putovanja, novac, advokate, duhovnost, optimizam… Znak Vage simbolizuje partnerske odnose, brak, estetiku, pravdu, kulturu, šarm, umetnost, ljubaznost, mir, harmoniju…
Jupiter u Vagi pre svega, najavljuje nam godinu udruživanja i u narednih godinu dana svi partnerski odnosi mogli bi maksimalno da zažive. Manje više, ljudi će generalno biti spremniji da budu otvoreniji prema drugima i težiće tome da budu ljubazniji, kulturniji, više miroljubivi...
Tokom ovog tranzita kroz znak Vage, u narednih godinu dana, od važnih aspekata prema drugim planetama Jupiter će napraviti dobar aspekt sekstila sa Saturnom, planetom koja između ostalog simbolizuje odgovornost i ozbiljnost..
Ovaj aspekt nosi energiju saradnje i mnogima koji su u braku doneće više sreće i optimizma pa samim tim i bolju saradnju među bračnim partnerima. Zatim, mnogi parovi koji su u dužim vezama  lakše mogu doneti odluke da svoje veze i ozvaniče brakom. Isto tako, za one koji su već neko vreme sami, ovo je godina u kojoj će mnogi od njih biti spremniji za ulazak u novu vezu pa i za prihvatanje odgovornosti koju veza sama po sebi i zahteva.
Ovo će se takođe odraziti i na poslovne partnerske odnose pa se i na ovom polju može očekivati bolja saradnja među postojećim partnerima, kao i spremnost mnogih od pojedinaca na razna udruženja.

Udružen sa Saturnom u Strelcu, Uranom u Ovnu i Plutonom u Jarcu,

Jupiter u Vagi kao simbol novca koji se daje na lepotu, uživanje, umetnost, putovanja, svadbe, advokate, svojim boravkom u znaku Vage, stavlja akcenat na kupovinu lepih stvari za sebe, poklone za druge, udružena putovanja, na kulturno umetničke manifestacije, obrazovanje vezano za dizajn, umetnost, estetiku, prava i politiku, na estetske intervencije i na sudske procese..
Jupiter će svojim tranzitom kroz znak Vage napraviti i aspekt opozicije prema Uranu, planeti koja prvenstveno simbolizuje eksploziju, prekid, razvod a sam znak Ovna kojim trenutno tranzitira između ostalog vezuje se i za sukobe.
Aspekt opozicije predstavlja svest, pa će svakako biti i onih koji će u ovoj godini lakše postati svesni svojih problematičnih partnerskih odnosa koji su prožeti sukobima, svađama i nervozom, a obzirom da Jupiter u Vagi upravo traži mir i harmoniju, partnerski odnosi u kojima se to već duže vreme ne može postići, mogli bi lako eksplodirati pa čak i doći do samog kraja, a na kraju, Jupiter u Vagi kao simbol advokata na sudu, zasigurno će i neke partnerske odnose dovesti i do suda. Sa druge strane, za one koji vode duže sudske sporove ovo bi mogla biti godina u kojoj se mnogi od njih mogu konačno i završiti.

Još jedan važan aspekt koji će Jupiter praviti tokom ove godine je i kvadrat sa Plutonom, planetom koja između ostalog simbolizuje transformaciju ali i operacije . Pluton se nalazi u znaku Jarca koji se vezuje za kosti, kožu i kosu pa se mogu očekivati pojačane aktivnosti u oblasti estetske hirurgije, protetike i ulepšavanja kose.

Sam kontakt Jupitera i Plutona odnosi se i na duhovnu transformaciju a kako u ovoj godini ove dve planete formiraju kvadrat a što je težak aspekt u astrologiji, za duhovne tragaoce, ovo nije godina koja obećava...