Saturn u Strelcu 23. 12. 2014. do 19. 12. 2017. godine

Saturn je planete koja predstavlja brigu, teskoće, ograničenja, zastoj, blokade, krizu, muku, patnju, depresiju, karmu, starost, mudrost, poštovanje, obaveze, odgovornosti...

Saturn je i jedan od glavnih hronokratora, vremenska planeta koja se sporo kreće a njegov tranzit kroz  jedan znak traje oko 2,5 godine.

Ovo je planeta koju zovemo još  i “učitelj, mučitelj” i ako mu se opiremo biće nam još gore a ne možemo ga izbeći, pa kako onda da se nosimo sa njim?

Saturn nas tera da skinemo ružičaste naočare i suočimo se sa realnošću, da odrastemo, da sazrimo, da se uozbiljimo, da prihvatimo odgovornost… lekcije koje se nauče pod njegovim tranzitom su one najvažnije, životne. Temelji koji se naprave pod njegovim tranzitom odolevaju vremenu jer  Saturn je i temelj ali i izdržljivost. Ako ga pogledamo na ovaj način onda on ima i svoju vrednost jer on radi za naše dobro koje ako ga prihvatimo dolazi kroz vreme jer Saturn simbolizuje upravo  i vreme.

23. decembra 2014. Saturn je ušao je u znak Strelca i tu će boraviti do 19. decembra 2017. godine.

Znak Strelca simbolizuje, sreću, optimizam, putovanja, obrazovanje, širenje, rast, napredak , novac… Saturnov tranzit kroz znak Strelca mnogima  donosi finansijsku krizu, ograničava nam napredak,  smanjuje optimizam...

Od važnih aspekata prema drugim sporim planetama, napraviće aspekt kvadrata sa Jupiterom u Devici  i aspekt kvadrata sa  Neptunom u Ribama a ove 3 planete naći će se u T kvadratu, što je najteži aspekt u astrologiji.

Ovo je slika finansijskih  problema, ograničenja  i štednje,  slika krize i u stranim zemljama, ovo su i problemi  da se realizuje naš put u inostranstvo  pa i problemi  sa strancima. Ovo je i slika neizvesnosti  i velikog  straha za našu budućnost, problemi sa  naplatom  koju čekamo a koja kasni,  a ovo je i  slika bankrota…

Saturn će napraviti i dobar aspekt trigona sa Uranom u Ovnu,

Ovde će se iskristalisati i neka prijateljstva,  sada će nam se naći i neki stari ili dugogodišnji prijatelj da nas prodrma i da nas povuče,  otvaraju nam se vrata za neke nove mogućnosti, a na kraju, doći ćemo i na neku ideju...

Saturn je u znaku Strelca, suočavamo se sa sobom i preispitujemo svoje vrednosti jer nam Saturn ovde ne dozvoljava da budemo nerealno optimistični. Traži od nas da vrednujemo znanje, tera nas da ulažemo u sebe, nameće nam obrazovanje da bi nas naterao da napravimo jak temelj. Ovo je vreme za lični rast, a odluke koje pod ovim tranzitom donesemo biće od velike važnosti za našu budućnost.

Saturn je prirodni vladar znaka Jarca a njegova prirodna kuća je sam VRH NEBA  ili najvisočija tačka u horoskopu koja predstavlja i polje naše karijere.  U znak Jarca i u svoje sedište Saturn će  ući 20.12.2017. godine i tu će boraviti naredne 2, 5 godine. Upravo sada nas i priprema za svoj tranzit kroz naredni  znak, a oni koji ga budu prihvatili tada mogu dobiti priliku da dođu do stabilne i jake  karijere  (naravno,  maksimalno koliko je to i aspektovano u samoj natalnoj karti).